Golfäventyret

golfparkd75ac4ecdac2334c4902f266ea731b4f

Vi på Södertälje Park har byggt en anläggning i samarbete med Södertälje kommun, Riksidrottsförbundet och Golfförbundet. Vår anläggning är helt spelklar våren 2017, men kan redan nu provas. Vår ambition är att skapa möjligheter att låta barn och ungdomar spela golf, samtidigt som vi får lära ut många av golfens fina värderingar.

Så blir golfen roligare för barn

Nyfiken på golf?

Ta kontakt med en golfklubb som använder Golfäventyret – Svenska Golfförbundets nya utbildning för barn. Golfäventyret är en uppgiftsinriktad inlärning istället för resultatinriktad.

All information om hur det fungerar, var man beställer boken Golfäventyret, som även har en webbsida med filmer och bilder. Här hittar du Golfäventyret.

Fyra steg för barnen

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är kortare samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem.

Utgå från spelet 

Vi tror att barn lär sig bäst om träningen utgår från spelet. Först börjar barnen att spela och träna på 30-banan som har de lättaste övningarna, och de gör alla övningar och utmaningar där. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

Läs mer här i broschyren om Golfäventyret!

Golfäventyrets fyra utvecklingssteg

 1. 30-banan

  Enklast är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer barnen bland annat att träna på att slå jämna slag.

  50-banan

  Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård.

  100-banan

  Sen gäller det att klara 100-banan, den riktiga banan, där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar barnen med en riktig golfboll och lär sig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. De ska också kunna använda golfvett och veta hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick.

  Spel med handicap

  När barnen har klarat 100-banan är de redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54 och från röd utslagsplats (tee), men kan också välja att spela från gulsvart eller grönvit utslagsplats.